Invitatie pentru micii colectionari de la CONIL After School

Dragi parinti si copiii,

            Placerea de a colectiona diverse obiecte,  nu tine cont de varsta, rang sau profesie. Avem convingerea ca si printre elevii de la CONIL pot exista o serie de mici colectionari ce cu pasiune si rabdare aduna pentru colectia lor obiectele pe care le indragesc. Si daca acesti mici colectionari  nu exista inca , CONIL After School va propune sa incepeti a colectiona diverse obiecte pe care veti avea posibilitatea de a le prezenta colegilor, profesorilor  si parintilor vostri la sediul CONIL After School in data de 20 februarie 2010.

          Asadar dragii nostri elevi de la CONIL After School….aveti mai bine de o luna la dispozitie pentru a va imbogati si aranja colectia de timbre, monezi, medalii, carti postale,scoici, clopotei, ceasuri, instrumente de scris, soldatei de plumb,etc pe care o veti putea prezenta colegilor si prietenilor vostri de la CONIL in data de 20 februarie 2010.

         Va rugam pe aceia dintre voi care doresc sa participe la acest eveniment sa ne comunice prin postarea de comentarii la acest articol urmatoarele informatii :

– numele copilului participant

– colectia pe care o va prezenta ( denumirea si numarul de articole detinute ce vor fi prezentate)

– daca doreste sa efectueze schimburi cu alti colegi colectionari (in situatia in care detine articole in dublu exemplar)

Termenul limita la care va puteti inscrie la aceasta expozitie este 30  ianuarie 2010. 

Cei care nu detineti inca o colectie…..rugati parintii sa va sprijine si indrume in a incepe o astfel de activitate deosebit de educativa. Va prezentam mai jos cativa colectionari celebrii:

Bonaparte Napoleon in timpul exilului sau pe insula Sf. Elena colectiona soldati de plumb, cu ajutorul carora demonstra erorile comise de generalii sai pe campurile de batalie din Europa.

Darwin Charles a marturisit in autobiografia sa ca pasiunea de colectionar a jucat un mare rol in activitatea sa stiintifica. A adunat obiecte dintre cele mai diverse: scoici, timbre, peceti postale, monede si minereuri.

Marx Karl nu era colectionar, dar a ajutat-o pe fiica sa sa colectioneze timbre, i-a incurajat aceasta pasiune de la varsta de 8 ani, considerand filatelia un mijloc de educatie.

Petru I Tarul Rusiei a infiintat la Petrograd muzeul de stiinte naturale, care avea printre altele si o mare colectie de monede si medalii. Mai tarziu aceasta colectie a fost mutata la Ermitaj si este astazi, cu cele peste 300.000 de exponate, una dintre cele mai bogate din Europa.

Petronius Caius senator si scriitor satiric roman, colectiona cupe si pahare. Se povesteste ca exponatul sau preferat era o cupa de cristal. Hero a auzit de acest lucru si i-a cerut-o. Decat sa se supuna ordinului imparatesc, orgoliosul colectionar a preferat sa sparga cupadar numai dupa ce bause din ea otrava. Istoricii sustin ca a spart intr-adevar cupa, dar ca a murit taindu-si venele.

Va asteptm cu drag sa va alaturati initiativei noastre !

CONIL After School

Reclame

2 responses to this post.

 1. Posted by Sara Ismail on 04/01/2010 at 7:57 pm

  Sara doreste sa participe cu o colectie de monezi si bancnote care cuprinde un numar de aproximativ 60 de exponate. Doresc sa fac schimb cu alti colegi colectionari de astfel de articole.
  Mai am o colectie de pietre deosebite, culese doar de mine dar pe aceea o voi prezenta la urmatoarea expozitiei.Daca sunt colegi care au colectie de pietre si o prezinta pe 20 februarie, poate vin si eu cu am mea pentru a face schimburi.

  Răspunde

 2. Posted by Dana Ifrim on 12/01/2010 at 2:47 pm

  Anisia si-a dorit sa colectioneze papusi Anne Geddes. si pina in momentul de fata are 11. In masura in care pina la data prezentarii vor mai aparea, si colectia va mai creste. Nu va putea face schimb deoarece in mica ei colectie nu exista dubluri.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: