Impresii de la spectacolul Hansel si Gretel – Opera Romana

Dragi parinti,

Multumim tuturor celor ce au raspuns initiativei noastre de a incepe anul 2010 cu participarea la evenimente culturale alaturi de CONIL Kindergarten si CONIL After School. A fost o reala bucurie pentru noi sa participam la acest spectacol cu un grup de 40 de copiii, in marea lor majoritate elevi ai CONIL Kindergarten sau CONIL After School. Felicitari parintilor!

Desi nu am reusit sa obtinem cele mai bune bilete (pentru urmatoarele evenimente promitem sa ne organizam mai din timp), vederea de ansamblu atat a scenei cat si a salii Teatrului de Opera au compensat acest neajuns.

Spectacolul este realizat in doua acte dintre care primul usor monoton pentru copii in primul rand datorita muzicii dar si din cauza actiunii mai putin dinamice. Au compensat insa efectele luminoase, costumele, decorurile  precum si diversele momente de balet si acrobatie deosebit de frumos realizate.  Dupa pauza, ne-am revenit cu totii, actiunea desfasurandu-se intre-un ritm alert si intr-un decor absolut  fascinant atat pentru copii cat si pentru noi, adultii. Muzica din pacate a ramas un punct slab si in cea de-a doua parte a spectacolului.

Una peste alta, desi in sala era extrem de cald iar durata spectacolului este usor exagerata pentru publicul caruia i se adreseaza, ne-am simtit bine, ne-am intalnit cu prietenii nostri fiind  o experienta placuta si foarte utila. Avem convingerea ca si la urmatoarele evenimente vom avea cel putin tot atatia participanti.

Multumim mult tuturor paintilor prezenti care ne-au ajutat la supravegherea copiilor precum si doamnelor Psatta Cezarina, Monica Pislariu si Irina Oprea pentru implicare si efort.

CONIL Kindergarten si After School

Reclame

One response to this post.

 1. Posted by Monica Pislariu on 17/01/2010 at 9:24 pm

  Multumim Conil pentru initiativa, multumim si doamnei Irina Ismail, pentru organizarea acestei intalniri.Spatiul in care ne-am aflat cu copiii de gradinita a fost excelent, deoarece acestia au cerut permanent explicatii cu privire la desfasurarea actiunii. Foarte interesant, trebuie sa remarc faptul ca toti copiii pe care i-am supravegheat cunosteau foarte bine ppovestea lui Hansel si Gretel si au asteptat cu mare nerabdare aparitia vrajitoarei.De altfel, proiectia marita a acesteia, din actul I, a sporit interesul copiilor pentru personajul negativ.
  Muzica a fost intr-adevar foarte dificila, compozitorul acestei lucrari, Engelbert Humperdinck, care a colaborat cu Richard Wagner, a imprumutat de la acesta ideea de melodie infinita, copiii observand ca nu pot aplauda in timpul spectacolului.
  Cred ca pe viitor putem incerca o experienta asemanatoare, schimband insa arta. Ma refer la un spectacol de balet, pe muzica lui Ceaikovsky, care este absolut incantatoare si care cred ca i-ar captiva inclusiv pe cei mai mici.
  Va felicit pentru participarea la acest spectacol.

  Miss Monica

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: