CONIL Kindergarten & After School concureaza pentru titul de „Cea mai verde scoala/gradinita”

Dragi prieteni,

            Preocuparea mondiala fata de plataneta si resursele ei trebuie sa devina si preocuparea noastra dar mai cu seama a copiilor nostri, viitorul acestei minunate planete. Si pentru ca inca de la inceputul anului scolar ne-am propus realizarea de actiuni pe teme ecologice, iata ca editura CD Press si Organizatia WFF a venit in intampinarea noastra propunand scolilor si gradinitelor din tara participarea la un program educational cu avand ca finalitatea obtinerea titulaturii de „Cea mai verde scoala/ gradinita”.

          In acest context, CONIL Kindergarten s-a inscris in aceasta competitie ce se deruleaza pe mai multe luni avand astfel o motivatie foarte puternica pentru realizarea acestor actiuni.

Din echipa verde de la CONIL fac parte toti elevii , atat cei de la gradinita cat si cei de la after school.

          Pe durata derularii acestui proiect, de doua ori pe luna, vor fi selectionate grupuri de elevi care vor participa la actiuni  in cadrul si in afara institutiei noastre. De aceea avem nevoie de sprijinul dvs, al minunatilor parinti de la CONIL Kindergarten&After School .

           Astazi 19 februarie este ziua in care demareaza proiectul „ Scoli pentru un viitor verde” in institutia noastra iar programul acestei prime zile este urmatorul :

Miss Laura va prezenta elevilor de la grupa mijlocie planse diverse si machete cu ajutorul carora ii va introduce in aceasta minunata lume a ecologiei.

Miss Adela va prezenta elevilor de la clasele a-III-a CONIL After School temele acestui proiect si se vor purta discutii pe teme ecologice astfel incat elevii sa inteleaga importanta acesteia precum si importanta implicarii lor active in acest proiect

Se vor purta discutii despre planeta, flora si fauna, necesitatea conservarii resurselor, despre deseuri , poluare si ecosisteme .

          Elevii claselor a-III-a vor avea de realizat pentru luni 22 februarie un proiect avand ca tema „Animale protejate de lege”  pe care il vor sustine in cadrul celei de-a doua zi din luna februarie dedicata acestui eveniment. In cadrul proiectului ce nu trebuie sa cuprind mai mult de 5 pagini, va trebui sa existe si o poveste despre cum a fost salvat un animal dintr-o specie protejata de lege.

          Adresam rugamintea noastra catre parinti de a ne sprijini pe noi dar in mod special pe copii cu informatii, sugestii, idei si materiale pe teme de ecologie !

Va vom tine la curent cu toate actiunile ce le vom intreprinde cu copiii dvs in cadrul acestui proiect .

CONIL Kindergarten & After School

Anunțuri

One response to this post.

  1. Posted by barbara velicu on 19/02/2010 at 10:14 pm

    cred k mai clar decat aratarea unor planse ar fi sa planteze ceva -sa semene iarba, grau, o floricica- si sa vada cum incolteste, cum creste, cum se inverzeste, sa aiba responsabilitatea udarii, curatatului, etc si de aici povestit ce face albinuta, cum curata aerul frunza verde si cat de importanta e ea..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: