CONIL After School – lectie „Scoala Verde”

Dragi cititori,

Elevii clasei a-II-a de la CONIL After School au participat vineri, 5 martie 2010, la o lectie deschisa pe teme de ecologie sustinuta de catre Miss Irina Oprea, in cadrul proiectului – concurs „Scoli pentru un viitor verde”.

Tema propusa de Miss Irina a fost  „Apa- element vital ” si a avut ca scop intelegerea importantei apei, atat pentru vietuitoare cat si pentru plante. A fost de asemenea abordata tema poluarii apelor si s-a incercat indentificarea, alaturi de elevi,  a mijloacelor prtin care fiecare dintre noi poate ajuta la pastrarea curata a surselor naturale de apa .

Pentru a realiza ca apa este cu adevarat un element vital si ca ea nu trebuie poluata, Miss Irina a propus elevilor sai un experiment astfel: elevii au avut la indemana 3 recipiente in care au pus la incoltit boabe de fasole. Primul recipient va fi udat zilnic de catre elevi , al doilea va fi udat cu apa in care se va pune detergent si al treilea va fi udat saptamanal. Concluziile acestui experiment vor fi trase de  elevii clasei a-II-a la sfarsitl lunii martie.

La finalul orei, avand deja dobandite o serie de notiuni, elevii au fost rugati sa realizeze o plansa pe format A4 astfel:

-pe jumatate de pagina sa realizeze o imagine marina

-pe celalalta jumatate de pagina, in oglind, aceeasi imagine marina dar dupa poluarea considerabila a apei de catre un petrolier

Lucrarile elevilor au fost impresionante si merita felicitarile noastre

Multumim tuturor parintilor elevilor de la clasa a-II-a care au raspuns apelului nostru si au pregatit micutilor tricouri albastre care sa ne ajute sa patrundem mai usor in mirifica lumea a oceanelor si marilor.

Felicitari copiilor de la clasa a-II-a !

CONIL After School

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: