O noua sesiune Learn2B-„Invat sa devin…” a avut loc la CONIL

Dragi cititori,

Asa cum ne-au obisnuit colaboratorii nostri de la Learn 2B , la fiecare inceput de saptamana ne pun la dispozitie materiale ce cuprind  informatii referitoare la ultima sesiune desfasurata la CONIL. Va prezentam mai jos informatiile primite :

„Activitatea de saptamana trecuta a avut ca tema centrala “EMPATIA” (ca o componenta a inteligentei emotionale).

Simbolul asociat temei (fisa de lucru) : Copacul empatiei

Ce inseamna empatie?

         Capacitatea de a te detasa de celalalt, de a nu ne identifica pentru a evita amestecul emotiei noastre cu a celuilalt sau a problemei noastre cu problema celuilalt si pentru a fi astfel si mai capabili de a-l “ghici”, de a-l intelege si de a-l ajuta pe celalalt – altfel spus “un fel de rezonanta emotionala”

         Empatia si increderea constituie o platforma a intelegerii efective, a comunicarii si relatiilor.

         Acestea sunt abilitati esentiale in dezvoltarea ideilor si solutiilor, in rezolvarea problemelor, a comunicarii efective si evitarii sau propagarii conflictului. O componenta esentiala a procesului de empatie este aceea de a stabili o incredere si in raport cu oamenii si este esentiala pentru dezvoltarea relatiilor. Stabilirea increderii este legata de ascultare si intelegere si nu neaparat de aprobarea 100% a celeilalte persoane.

         A asculta este de departe cea mai importanta abilitate de comunicare. Aceasta abilitate nu vine de la “natura” – e nevoie de munca si exercitiu pentru a dezvolta aceasta abilitate in mod efectiv . Cei mai multi oameni nu ii asculta pe ceilalti, mai degraba vorbesc ei si sunt mult mai interesati in a-si face cunoscute punctele lor de vedere si experientele decat sa asculte si sa inteleaga pe ceilalti.

         Iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a incuraja copilul sa dezvolte o atitudine pozitiva:

  • Incurajati copiii sa va povesteasca ceea ce au discutat in sesiunea “Leran2b” de saptamana trecuta
  • Incurajati copiii sa asculte si parerile celorlalti (cu atat mai mult atunci cand sunt intr-un grup – la scoala, in parc, prieteni, etc)
  • Incurajati copiii sa lucreze in colectiv, in grup, pentru a gasi solutii ale “problemelor”
  • Ajutati copiii sa inteleaga ce inseamna ascultarea activa si fiti chiar Dvs. exemplul ascultand experientele celorlalti sau ale propriilor copiii .

Daca ascultati si intelegeti parerile, opiniile, trairile copilului dvs., ii veti face sa se simta sustinuti si aprobati si ii ajutati in egala masura sa identifice modul in care si ei isi pot dezvolta aceasta abilitate. ”

            Pentru cei interesati de informatii mai amanuntite despre acest program , va rugam sa vizitati site-ul colaboratorilor nostri www.learn2b.ro sau sa rasfoiti blogul creat special pentru o comunicare mai buna – http://clublearn2b.wordpress.com/

CONIL Kindergarten&After School

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: