Sumarul lectiei de vineri- program Learn2B la CONIL

Dragi prieteni,

Prin amabilitatea dnei Lura Bardas, iata ca suntem in masura sa va comunicam cateva date despre ultima sesiune desfasurata cu elevii de  la CONIL Kindergarten si CONIL After School.

  ” In cursul saptamanii trecute, copiii au fost implicati in activitati “Learn2b”- “Invat sa devin…” destinate dobandirii unor abilitati noi, dezvoltarii unui caracter pozitiv si, in egala masura au fost incurajati sa faca alegeri incurajatoare atat pentru ei dar mai ales pentru ceilalti. Mai mult decat atat, au fost incurajati sa fie creativi si generosi.

    Activitatea de saptamana trecuta a avut ca tema centrala “GENEROZITATEA” (ca o componenta a inteligentei interpersonale si intrapersonale).

Simbolurile asociate temei (fisa de lucru) :

• sentimente, ganduri, cadouri pentru mama mea

• sentimente, ganduri, cadouri pentru tatal meu

• sentimente, ganduri, cadouri pentru ceilalti (altii)

Ce inseamna a fi generos?

Generozitatea este calitatea omului de a darui, de a iubi binefacerea, de a fi ospitalier, de a-i ajuta pe altii in mod dezinteresat. Generozitatea este o insusire nobila care ii ofera omului posibilitateade o oferi din ceea ce detine.

Iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a incuraja copilul sa dezvolte o atitudine pozitiva:

 Se stie ca, in general copiii au un sentiment al posesiunii foarte dezvoltat, le e greu sa daruiasca jucariile altora, dar ar lua cu mare placere toate celelalte jucarii ale vecinilor, prietenilor, fratilor.

Foarte importanta este in primul rand atitudinea parintilor, modul in care acestia ii invata sa daruiasca si sa imparta cu ceilalti ceea ce au. Inca de cand sunt mici, copiii trebuie invatati sa imparta, sa daruiasca, iar acest lucru se invata prin joc si prin imitatie. De asemenea, daca copilul iti da fie o bomboana, fie un sarut, acest lucru trebuie recompensat verbal prin lauda, privire, mangaiere, cuvinte de multumire si mai putin material.

 De multe ori, copiii sunt invatati sa dea doar daca li se da. S-a uitat ideea conform careia atunci cand daruiesti neconditionat intotdeauna ti se va intoarce. Copiii poate nu au constiinta acestui fapt, dar sa nu uitam ca este un comportament si acesta se invata prin imitatie.

Un copil educat in spiritul generozitatii se va adapta mai usor, va avea mai multi prieteni si va sti sa imparta cu ceilalti, in comparatie cu cei care sunt invatati sa pastreze doar pentru ei.

Trebuie sa le spunem copiilor ca a fi generos este semnul iubirii, al unui caracter puternic si frumos.

Daca doriti sa fiti la curent cu alte informatii suplimentare, va puteti abona sau puteti vizita oricand blogul colaboratorilor nostri de la Learn2B.”

Multumiri echipei Learn2B- Invat sa devin… !

CONIL Kindergarten&After School

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: